Općina Šenkovec

Načelnik upriličio prijem za našu svestranu i iznimno nadarenu učenicu Gitu Radiković.

Gita je državna prvakinja HRVATSKOG OTVORENOG NATJECANJA IZ INFORMATIKE koje organizira Hrvatski savez informatičara, a otvoren je za svu školsku djecu iz Hrvatske i svijeta (algoritmi Python/C++ ; 6 kola ligaško natjecanje / OŠ – 4. razredi, školska godina 2021./2022./ mentor: Dejan Drabić, mag. inf.) 
https://hsin.hr/honi/arhiva/2021_2022/rezultati.php?show=KU_PO4

Sa školskog natjecanja u matematici plasirala se na županijsko natjecanje i uvjerljivo je osvojila 1. mjesto s 41 bodom od mogućih 50. To je ujedno bio najbolji postignuti rezultat od svih stotinu matematičkih natjecatelja od 4. do 8. razreda naše Županije. Nažalost, za djecu četvrtih razreda ne postoji državna razina natjecanja, ali postignutim rezultatom kvalificirala se za natjecanje na HMOK (Hrvatska matematička olimpijada za kadete). Olimpijska razina natjecanja višeg je i težeg ranga od državne razine. Na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za kadete osvojila je 3. nagradu. Mentorica: Ladislava Šestak-Horvat. (Priznanje u prilogu).

Na polju literarnog i likovnog stvaralaštva, osvojila je prvu nagradu SFERICA 2022. u kategoriji literati 1.-4. razred, proglašena je Najprefrigankom kajkavskog natječaja Ak slova fčipnem ili ščipnem, zarez fčuknem ili ščuknem – 2022., a svojim likovnim i literarnim radovima predstavljala je OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec na kajkavskim smotrama u Krapini i Zlataru. Na tradicionalnom likovnom natječaju u organizaciji LIONS KLUB-a – Poster mira, osvojila je 3. nagradu između 174 rada iz 30 osnovnih škola. Mentorica: Neda Madjar, prof.

Kao ekološka aktivistica povodom 20. obljetnice zaštite Spomenika prirode Bedekovićeve grabe postavila je svoju prvu izložbu (40 fotografija leptira) u čakovečkoj knjižnici “Nikola Zrinski”. Mentorica: Željka Kadi, prof. Čitavu godinu posvetila je Bedekovićevim grabama pa je sa svojom knjigom PLAVAC i uz podršku mentorice prof. Kadi obilazila vrtiće, škole i knjižnice. Između ostalog, predstavila je svoju knjigu i izložbu učenicima i učiteljima 1., 2. i 3. razreda OŠ Petar Zrinski Šenkovec, PŠ Mačkovec i PŠ Žiškovec.

Za svoj sveukupni angažman u zaštiti prirode, Međimurska županija i JU Međimurska priroda dodijelile su joj 2021. godine titulu Najbolje mlade čuvarice prirode, a prije nekoliko dana i titulu Ambasadorice Bedekovićevih graba. ( https://www.medjimurska-priroda.info/2022/12/mila-pavlic-i-gita-radikovic-proglasene-ambasadoricama-bedekovicevih-graba/ )

Skip to content