O Općini

Općina Šenkovec

Općina Šenkovec

Općina Šenkovec je smještena u središnjem dijelu Međimurske županije i prostire se na površini od 9,18 km². Po veličini je treća najmanja jedinica lokalne samouprave u Međimurskoj županiji, te čini 1,26% ukupne površine Županije. Općina je formirana 1997. godine. Prema popisu stanovništva iz 2001. godine Općina ima 2770 stanovnika. Gustoća naseljenosti je 301,73 st/km².

U sustav Općine Šenkovec ulaze dva naselja: naselje Knezovec i Šenkovec. Središte lokalne samouprave je u naselju Šenkovec, dok je u naselju Knezovec formirano i ustanovljeno Vijeće Mjesnog odbora.

 

Općina ima novi moderno opremljeni vrtić “Vrapčić”, osnovnu školu „Petar Zrinski“ Šenkovec, Sportski dom sa nogometnim igralištem, upravnu zgradu Općine Šenkovec u sklopu koje je smještena Knjižnica i čitaonica Šenkovec sa multimedijskim centrom.

 

Na području općine nalaze se i kapela Sv. Trojstva u Šenkovcu i kapela Uznesenje  Majke božje na nebu u Knezovcu (iz 1907. godine), Župni ured i crkvu Sv. Jelene Križarice u naselju Šenkovec. Ujedno imamo i registrirani spomenik nulte kategorije kapelu Sv. Jelene.

Himna Šenkovca

Himna Šenkovca

Himna Šenkovca

Himna Šenkovca

Skip to content