Općina Šenkovec

KARATE CENTAR ŠENKOVEC IMA ŠEST DRŽAVNIH PRVAKA!

U subotu, 17. prosinca 2022. godine u Đakovu je održano prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u katama. Gotovo 300 natjecatelja iz 47 klubova nastupilo je u gradskoj dvorani u cjelodnevnom, ali dobro organiziranom prvenstvu pod pokroviteljstvom HKS-a. Karate centar Šenkovec nastupio je s 15 pojedinačnih predstavnika i dvije ženske ekipe.
	Prvi dio natjecanja bio je rezerviran za natjecatelje koji nastupaju samo s izvedbama učeničkih kata. U tom dijelu natjecanja nastupili su : Karla Šagi, Mauro Gajnik, Mia Sabol, Karlo Bađun i Niko Šagi.

 Odlični nastupi naših debitanata;
 tri zlatne medalje : 
ŠAGI KARLA - 9 godina
MAURO GAJNIK - 10 godina
NIKO ŠAGI – 14 godina

 dvije bronce :
MIA SABOL – 11 godina
KARLO BAĐUN – 11 godina
	
	U drugom dijelu natjecanja nastupili su natjecatelji u službenim kategorijama 
( izvedbe majstorskih kata ) : Aiša Lepen, Ana Bađun, Bella Mikulić, Lorena Mihalković, Ena Rajković, Erika Grabovac, Lara Jurčević, Domagoj Miličević, David Faić i Ozren Grgić.
	Natjecanje su otvorili nastupi ekipa gdje smo imali prijavljene dvije ekipe u konkurenciji mlađih kadetkinja. Nakon eliminacijskih mečeva ekipa u sastavu : Mikulić, Bađun, Mihalković u meču za broncu pobjeđuje ekipu Esseker 1 rezultatom 2 : 1 i drugu godinu zaredom osvaja državnu medalju. Ekipa u sastavu : Jurčević, Grabovac, Rajković nakon tri meča i pobjeda maksimalnim rezultatom 3 : 0 osvaja svoju prvu titulu državnih prvakinja. 

	U kategoriji djevojčica 13 godina nastupile su : Ana Bađun, Lorena Mihalković i Ena Rajković. U eliminacijskom dijelu natjecanja Ena i Ana uspjele su izboriti polufinalne 
Nastupe, ali Ena gubi od kasnije pobjednice rezultatom 0 : 3 , a Ana od viceprvakinje rezultatom 1 : 2. U repasažnim mečevima Ena gubi meč za broncu , a Ana s 2 : 1 pobjeđuje klupsku kolegicu Lorenu i osvaja 3. mjesto.
	U kategoriji djevojčica 14 godina nastupile su : Lara Jurčević, Aiša Lepen, Erika Grabovac i Bella Mikulić. Najuspješnija je u eliminacijama bila Erika koja u polufinalu gubi meč i ne uspijeva osigurati medalju, a potom gubi i meč za broncu. Aiša je uspjela doći u repasažni meč, ali ga gubi kao i Bella koja ima šansu osvojiti brončano odličje, ali ipak gubi rezultatom 1 : 2 od konkurentice. Lara nažalost ove godine nije uspjela ponoviti prošlogodišnji uspjeh izgubivši meč u prvoj fazi natjecanja.
	Domagoj Miličević u konkurenciji dječaka 14 godina gubi u prvoj fazi eliminacija i ostaje bez mogućnosti repasaža. 
	U konkurenciji dječaka 12 godina nastupio je David Faić. Nakon dvije državne bronce proteklih sezona, David je ove godine sve mečeve pobijedio s maksimalnim rezultatom 3 : 0 i po prvi put osvojio titulu državnog prvaka. 
	U konkurenciji dječaka 13 godina nastupio je Ozren Grgić. Uz dvije do sada osvojene titule ( 2020. i 2021. godine) Ozren je ovim, trećim naslovom samo potvrdio dominaciju u svojoj kategoriji s tri maksimalne pobjede 3 : 0. 

	Osvojene zlatne medalje u službenim kategorijama :

	DAVID FAIĆ - dječaci 12 godina 
	OZREN GRGIĆ- dječaci 13 godina 
	ERIKA GRABOVAC, LARA JURČEVIĆ, ENA RAJKOVIĆ- ml. kadetkinje ekipno 

	Osvojene brončane medalje u službenim kategorijama :

	ANA BAĐUN – djevojčice 13 godina
	LORENA MIHALKOVIĆ, BELLA MIKULIĆ , ANA BAĐUN- ml. kadetkinje  
	ekipnoTrener Tihomir Grgić : „... ovo je povijesni uspjeh našeg kluba na državnoj razini!!! Vratili smo se iz Đakova sa šest državnih prvaka i četiri bronce, a imali smo i četiri peta mjesta i jedno sedmo tako da su nas samo sitnice dijelile od još nekoliko medalja. Debitanti su nam osvojili tri zlata, David je osvojio titulu za koju već dugo vremena znamo da je zaslužuje, a Ozren nastavlja svoj niz s tri titule zaredom. U ekipnom dijelu dvije ženske ekipe nam dominiraju u toj konkurenciji i izmjenjuju se na najvišem postolju, a pohvalio bih i nastupe onih koji su dali svoj maksimum, ali im je nedostajalo malo sportske sreće za osvajanje medalje na ovom prvenstvu. Natjecanja uvijek nose i neke sudačke nepravde, ali nakon 10 osvojenih medalja bilo bi neozbiljno to komentirati. Čestitam svima koji su nastupili i doprinijeli tome da smo od 47 klubova iz Hrvatske osvojili 2. mjesto u ukupnom poretku po broju osvojenih medalja i na najljepši mogući način zaključili, za nas, vrlo uspješnu 2022. godinu.“
	Na natjecanju su sudili Vlado i Nebojša Bošnjak,a ekipu natjecatelja vodio je trener Tihomir Grgić

	U Šenkovcu, 18. prosinca 2022.Skip to content