Općina Šenkovec

Svečano otvorenje košarkaškog igrališta u Šenkovcu

Župan Posavec i načelnik Meglić svečano otvorili obnovljeno košarkaško igralište u Šenkovcu.

Ove subote u Šenkovcu u ulici Ive Lole Ribara bilo je izuzetno veselo. Naime, nakon 25 godina kada je izgrađeno košarkaško igralište doživjelo je svoj nužno potreban facelifting.


Naime, sredstvima Međimurske županije i Općine Šenkovec obnovljeno je i sanirano asfaltno igralište i sada zadovoljava FIBA pravila. Uz to podešena je i visina oba koša pa će brojni rekreativci u mnogim sljedećim sezonama uživati u haklanju pod šenkovečkim obručima. Glavni korisnici igrališta su rekreativci okupljeni u Društvo sportske rekreacije „HAKL“ Šenkovec čiji predsjednik Davor Šupljika nije krio oduševljenje završetkom radova.

– Igralište se s godinama doslovce istrošilo, vremenski uvjeti dali su svoj obol i obnova je bila nužna. Prvo je Općina Šenkovec zamijenila stare koševe modernima koji su postavljen na konstrukciji jednog stupa, a sada su i završeni radovi na proširenju i navlačenju novog asfalta. Iscrtane su i linije te sada imamo igralište s kojim se možemo ponositi – izjavio je Šupljika dodavši kako su i članovi udruge pripomogli uređenjem okoliša i sadnjom trave.


No, osim haklera, košarkaško, ali i obližnje dječje igralište mjesto je okupljanja brojnih generacija Šenkovčana te je simbol zdravog i sigurnog načina života. Zelena oaza u kojoj nema prometnica i nema automobila jedinstvena je lokacija na kojoj djeca igraju košarku, nogomet, tenis, i uče voziti bicikl, a oni nešto stariji provode svoje slobodno vrijeme. Zbog posebnosti takvog mjesta u DSR „HAKL“ Šenkovec smatraju da obnova igrališta, koja je odrađena u godini kada Međimurje nosi titulu Europska regija sporta, zaslužuje i svečano otvorenje.


Igralište su otvorili župan Matija Posavec i načelnik Robert Meglić, dok ga je blagoslovio župnik vlč. Antun Štefan. Za najmlađe je tu bio dvorac na napuhavanje, a svi su uživali u besplatnoj hrani i piću, kao i zanimljivom glazbenom programu.


Obnova košarkaškog igrališta u Šenkovcu i rukometnog igrališta u Knezovcu vrijedna je 212.000 kuna, a sufinancirale su ga u omjeru pola – pola, Međimurska županija i Općina Šenkovec. Otvorenje rukometnog igrališta u Knezovcu planirao je krajem listopada. 

IZVOR: https://emedjimurje.net.hr/

PHOTO BY: Bruno Mesarić

Skip to content