Općina Šenkovec

POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA SRETNO DIJETE!

U prostorijama Općine Šenkovec u utorak, 14. lipnja, održana je početna konferencija projekta SRETNO DIJETE! (Nastavak unapređenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja) na kojoj su prisustvovali i projektni partneri – Općina Belica, Dječji vrtić Vrapčić, Dječji vrtić Belica i Dječji vrtić Sveti Nikola.

Ovaj projekt doprinosi rješavanju problema nedostupnosti usluga u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja produljenim radom DV Belica, DV Vrapčić i DV Sveti Nikola. Projekt doprinosi stvaranju preduvjeta za veće zapošljavanje žena. Provedenom analizom ukazana je potreba za produljenim radom dječjih vrtića za 110 djece.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.598.513,40 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 28. veljače 2022. pa do 28. listopada 2023. 

Za ostvarenje provedbe cilja projekta predviđene su dvije aktivnosti. U DV Vrapčić produžit će se rad od 4 sata za 60 djece, u DV Sveti Nikola 3 sata za 20 djece, a u DV Belica 3 sata za 30 djece. Uz to, za potrebe stručnog rada zaposlit će se i dodatnih 5 osoba stručnog i tehničkog profila.

U sklopu projekta razvit će se i posebni programi za unapređenje usluga dječjih vrtića. Riječ je o predstavama za djecu u DV Belica i DV Vrapčić, zatim eko-etno program za djecu u DV Belica i DV Vrapčić, kao i program katoličkog vjerskog odgoja u DV Sveti Nikola i DV Vrapčić.

Skip to content