Općina Šenkovec

Karate klub

U subotu  14.05.2022. načelnik Općine Šenkovec Robert Meglić primio je članove KK Karate centar Šenkovec kako bi im čestitao na odličnim sportskim rezultatima.  

U subotu 7. svibnja u Slavonskom Brodu održano je prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore, mlađe seniore i veterane u katama. Inga Grgić po sedmi puta je osvojila titulu pojedinačne prvakinje Hrvatske, ove godine juniorska prvakinja. Time je osigurala je put na prvenstvo Europe.  

U konkurenciji veterana ispred KC Šenkovec debitirao je Nikola Aleksić. U svom prvom nastupu Nikola je dobio odlične ocjene za izvedbu kate Suparimpei. Po završetku kvalifikacijske grupe osvojio je drugo mjesto koje mu je donijelo meč za treće mjesto. Ovu priliku Nikola nije propustio i vrlo sigurnom izvedbom zasluženo osvojio brončano odličje. 

U konkurenciji kadetkinja i juniorki ekipno nastupila je i ekipa Karate kluba u sastavu: Ena Rajković, Erika Grabovac i Lara Jurčević. U kvalifikacijskom meču bile su uspješnije od ekipe KK Esseker i zasluženo se plasirale u finale. U finalu ih je čekala iskusna ekipa KK Alfa iz Zagreba. Nakon odrađene izvedbe i bunkaia Zagrepčanke su bile uspješnije i naše cure osvajaju srebrnu medalju. 

Načelnik Robert Meglić čestitao je sportašicama i sportašima Karate kluba karate centra Šenkovec na ostvarenim sportskim rezultatima, te im uz prigodan poklon poželio još puno uspjeha i dobrih sportskih rezultata. 

Skip to content