Općina Šenkovec

Osigurano financiranje projekta dječjeg vrtića – „Sretno dijete“

Dječji vrtić „Vrapčić“ Šenkovec, Dječji vrtić Belica, Dječji vrtić Sveti Nikola, Općina Belica te Općina Šenkovec kao nositelj projekta, zaprimili su Odluku o dodjeli sredstava za provođenje projekta pod nazivom „Sretno dijete“. Projekat doprinosi rješavanju problema nedostupnosti i nepriuštivosti usluga u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja produljenim radom dječjih vrtića Belica, Sveti Nikola i Vrapčić.

Ovim financiranjem svaki od spomenutih vrtića osigurat će produljeno radno vrijeme za vrijeme provedbe projekta (20 mjeseci) te će se osigurati još bolja stručna edukacija odgojiteljica. SVRHA PROJEKTA je unaprijediti usluge DV Belica, Sveti Nikola i Vrapčić kroz produljenje radnog vremena što će omogućiti bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predšk. odgoja i obrazovanja. Ukupna vrijednost projekta je 2.598.513,40 kn.

Projekat je službeno započeo 28.2.2022. dok će se usluga produljenog boravka uskoro ponuditi kao opcija u navedenim vrtićima. Uz financiranje troškova produljenog boravka, nabavljat će se i nova didaktička oprema kao i općenito dići standard dječjih vrtića.

U vidu koordinacije projektnih aktivnosti te osiguravanja dobre suradnje, jučer se održao inicijalni sastanak nositelja i partnera na projektu.

Sastanku su nazočili ravnateljica DV „Vrapčić“ – Melita Pergar, ravnateljica DV Belica – Snežana Bence, ravnateljica DV Sveti Nikola – Katja Srnec, načelnik Općine Belica – Zvonimir Taradi, načelnik Općine Šenkovec – Robert Meglić i pročelnik Općine Šenkovec – Nino Hren.

Skip to content