Općina Šenkovec

Karate prvenstvo Balkana za mlađe uzraste, seniore i veterane

Poreč je od 14. do 17.10.2021. bio domaćin prvenstva Balkana za mlađe uzraste , seniore i veterane. U prelijepom ambijentu Zelene lagune i Intersport dvorane na natjecanju su nastupila 884 natjecatelja iz 10 država. Karate centar Šenkovec predstavljali su osvajači medalja s prošlog državnog prvenstva David Faić i Ozren Grgić kojima je ovo bio prvi nastup na ovako kvalitetnom i brojnom natjecanju.

David je nastupio u konkurenciji 16 natjecatelja u katama ( 2010. godište ). Nastup i izvedba majstorske kate Goju shiho sho bili su dobri, ali je jedna mala nesigurnost prilikom okreta onemogućila Davidu da nastavi natjecanje.

U konkurenciji 16 natjecatelja u katama ( 2009. godište) nastupio je Ozren Grgić. S dvije odlične izvedbe ( Goju shiho sho i Goju shiho dai ) plasirao se u polufinale gdje je, nažalost, izgubio od predstavnika Srbije, iako je katu Unsu odradio na vrlo visokom nivou. U meču za broncu, koji je odlično odrađen ( kata Bassai dai ), nedostajalo je malo i sportske sreće pa je Ozren u svom debitantskom nastupu ostao bez medalje. Naravno, ponosni smo i presretni osvajanjem 5. mjesta (prestavnik Srbije u finalu je bio prvi) i nadamo se još boljim nastupima u budućnosti.

Natjecateljsku ekipu na natjecanje je vodio trener Tihomir Grgić.


Skip to content