Općina Šenkovec

Umirovljenici iz Šenkovca njeguju svoju kondiciju

Za dušu rakija i pjesma, za tijelo dvanaest-kilometarsko hodanje

Podružnica umirovljenika Šenkovec 9. listopada 2021. godine organizirala je nordijsko-rekreacijsko hodanje za sve umirovljenike s područja Međimurja. Događaj je podržala općina Šenkovec, a glavni inicijator ovog skupa bio je tajnik udruge umirovljenika Šenkovec Franjo Turk.

Organizirali smo tri rute od kojih je najmanja ona od 4 kilometra, srednja od 8 kilometra i najduža od 12 kilometra. Željeli smo da svaki umirovljenik može odabrati rutu koja odgovara njegovoj kondiciji. Startamo kod SRC Gorčica te idemo preko Knezovca sve do Malog Mihaljevca. Najviše umirovljenika prijavilo se na stazu od 12 kilometara što me je osobno pozitivno iznenadilo. Nagrada nema jer je cilj bio podržati sport i potaknuti umirovljenike na sportsku aktivnost. Svi koji prođu rutu već su pobjednici – istaknuo je F. Turk.

Udruzi umirovljenika Šenkovec pridružili su se umirovljenici iz drugih mjesta i općina.

– U goste su nam stigli umirovljenici općine Sveti Juraj na Bregu te oni iz Mačkovca i Čakovca. Pozvali smo sve udruge iz naše općine, no neke se nisu mogle odazvati zbog sudjelovanja na drugim događajima. Naša udruga broji 250 članova, a okupili su se umirovljenici koji se u svoje slobodno vrijeme bave sportom i rekreacijom – istaknuo je F. Turk.

Okupljeni su se zagrijavali uz živu muziku, ples, kuhano vino i brojna peciva koja su pripremile članice udruge umirovljenika. Na događaj su se odazvali umirovljenici Alojz Crnčec (68) i njegova supruga Marija iz Brezja te Ivan Horvatić (66) iz Lopatinca.

U udruzi smo umirovljenika dugi niz godina. Ja igram pikado, a supruga je dobra u kuglanju. Godinama hodamo, a danas nam se pridružio i naš prijatelj Ivan Horvati koji nažalost više nema suprugu, no koji je također šetač – istaknuo je A. Crnčec.

Podršku umirovljenicima došao je dati i načelnik općine Šenkovec Robert Meglić koji se kao strastveni šetač odvažio na rutu od 12 kilometara ohrabrujući i predvodeći kolonu.


Skip to content