Općina Šenkovec

Udruge u Općini Šenkovec

KARATE KLUB KARATE CENTAR ŠENKOVEC

Tijekom natjecateljski siromašne i turbulentne 2020. godine natjecatelji KC Šenkovec redovito su trenirali i sudjelovali na svim nivoima natjecanja kad god su to mjere epidemiologa dopuštale.

Najveći uspjeh postigle su juniorke STELA HORVAT, SABINA PETKOVIĆ i INGA GRGIĆ osvajanjem još jedne europske bronce na prvenstvu u Budimpešti. Tim rezultatom osigurale su i nastupe u seniorskoj konkurenciji kao nacionalna ekipa. Nažalost ,zbog pandemije COVID-a 19 sva seniorska natjecanja u 2020. godini otkazana su ili se prebacuju u slijedeću godinu.

Zbog postignutih rezultata na Europskom prvenstvu u Budimpešti ženska juniorska ekipa primila je nagradu „Dražen Petrović“ koju je dodijelio Hrvatski olimpijski odbor najuspješnijoj mladoj ekipi u 2020. godini.

Velik uspjeh ostvarili su i najmlađi članovi kluba. OZREN GRGIĆ po prvi puta je osvojio titulu državnog prvaka u katama, a DAVID FAIĆ ponovio je prošlogodišnji uspjeh osvajanjem 3. mjesta.

Aktualna je i bronca koju je osvojio ROKO ŠTOKIĆ kao član juniorske muške ekipe na Prvenstvu Hrvatske u Rijeci.

Na prvenstvu regije sjeverozapadne Hrvatske KC Šenkovec osvojio je ukupno 18 medalja (8 zlatnih, 5 srebrnih i jednu broncu), a najuspješniji su bili: Niko Šagi, Ziya i Aiša Lepen, Bella Mikulić, David Faić, Lorena Mihalković, Marin Plavetić i Ozren Grgić.

 

 

PLESNO GIMNASTIČKI KLUB „FLIK“ ŠENKOVEC

Plesačice Flik-a iz Šenkovca ponovno su osvojile vrhunske rezultate. Na Svjetskom natjecanju u Dance Star-u osvojile su 1. mjesto i zaslužile zlatnu medalju.

Za natjecanje su se pripremale u posebnim uvjetima zbog pandemije COVID –a 19.

Nakon odgoda, Dance Star natjecanje održano je online. Snimanje koreografije bilo je na pozornici Centra za kulturu u Čakovcu. Kroz Dance Star natjecanje, makar i online, plesačice su željele široj publici diljem svijeta pokazati svoja plesna umijeća i dostignuća. Nakon kvalifikacija i ulaska u finale stigli su rezultati.

Koreografijom Dreams u Acro formaciji kategorije djece predstavilo se svih 18 vježbačica Flik masters grupe i osvojile 1. mjesto. Uspjele su zbog ljubavi prema plesu i tjelovježbi koje ih usrećuju.

Acro duet Bing Bong u mini kategoriji Amela Golubić i Mia Legin osvojile su 2. mjesto.

Juniorka Saša Matić sa solo koreografijom osvojila je 5. mjesto.

Flikova solistica Marta Novak osvojila je 2. mjesto u A ligi svjetskih finala i nominirana je u Top 20 Gala natjecanja kao jedina predstavnica iz Hrvatske.

 

 

STOLNOTENISKI KLUB ŠENKOVEC

Zbog pandemije COVID –a 19 natjecateljska sezona 2019./2021. prekinuta je tri kola prije završetka i nije do kraja završila. U sezoni 2020./2021. odigrali su samo tri kola jer su zbog bolesti igračica otkazane neke utakmice.

Trebamo istaći našu kadetsku reprezentativku Martu Novak i čestitati joj na ulasku u reprezentaciju Hrvatske.

Imamo ekipu izvrsnih igračica u 1. Hrvatskoj ligi koju čine Maja Trupković, Anja Novak, Tamara Vidović, Ana Novak i Marta Novak.

Rad s mladima vode Maja Trupković i Anja Novak, oko 20-tak djece.

 

 

NOGOMETNI KLUB ŠENKOVEC

Kroz ovu problematičnu 2020. godinu u NK Šenkovec uspio je organizirati školu nogometa za 60 djece u četiri kategorije, a imaju i ekipu veterana. Sve ekipe natječu se u ligama Nogometnog saveza Međimurja.

Kako je zbog pandemije i zaštite igrača bilo puno ograničenja, to vrijeme iskoristili su za obnovu prostorija, pri čemu im je pomogla Općina Šenkovec kupnjom materijala. Sanirali su nogometno igralište i riješili sustav zalijevanja nogometnog travnjaka.

 

UDRUGA „SPORT ZA SVE „ ŠENKOVEC

Članice Udruge „Sport za sve“ ove godine teže su provodile svoje aktivnosti zbog pandemije COVID-a 19. Organizirale su sportske radionice za djecu u Dječjem vrtiću „Vrapčić“ i učenike koji posjećuju Knjižnicu i čitaonicu Šenkovec. Sudjelovale su u projektu Move week, a cilj im je uključiti što više mještana općine u rekreativne aktivnosti.

 

UDVDR ŠENKOVEC

Branitelji iz Ogranka UDVDR –a Šenkovec brinu se za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata te čuvaju spomen na poginule i umrle branitelje s područja općine. Sudjeluju u programu obilježavanja Dana obrane grada Zadra jer su u Domovinskom ratu bili pripadnici Međimursko dalmatinskog voda, organiziraju sportske susrete Lehkec – Toplek u čast i slavu poginulim braniteljima. Uvijek su spremni pomoći i uključuju se u sve akcije koje organizira općina.

Ove godine uključili su se u akciju čišćenja Trga svete Jelene i okolice crkve, obnovili dječja igrališta, obnovili stolariju na zgradi Općine Šenkovec, uredili odbojkaško igralište i pomogli svom slijepom članu u cijepanju drva.

 

 

PODRUŽNICA UMIROVLJENIKA ŠENKOVEC

Članovi Podružnice umirovljenika Šenkovec posebno su pogođeni pandemijom COVID-a 19 jer većina njih spada u rizičnu skupinu zbog bolesti i godina života pa su svoje aktivnosti sveli na najmanju mjeru. Na početku godine uključili su se u informatičku radionicu u Knjižnici i čitaonici Šenkovec i organizirali predavanje za sve mještane na temu „Uzgajanje agruma u Međimurju“, također su organizirali predavanje za sve mještane na temu „Gripa – cijepljenje da ili ne“ u suradnji sa dr. Vlatkom Trstenjak Hajdinjak. Nadaju se da će 2021. godina donijeti više mogućnosti za djelovanje i aktivnosti umirovljenika jer im druženja jako nedostaju.

 

 

DVD ŠENKOVEC I DVD KNEZOVEC

Naši vatrogasci DVD Šenkovec i DVD Knezovec ističu se spremnošću za pomoć svim mještanima kada su u nevolji, a ove godine kao članovi Stožera civilne zaštite Općine Šenkovec uključeni su u sve aktivnosti koje provodi Stožer u cilju zaštite zdravlja mještana. Članovi i vodstvo DVD Šenkovec usmjerili su svoje aktivnosti i na realizaciju izgradnje Vatrogasnog doma s pripadajućom multimedijskom dvoranom za koji su sa projektantom stigli do samog cilja izrade potrebne dokumentacije i dozvola.

 

Skip to content