Općina Šenkovec

Nabavka pet High Flow Oxygen uređaja

U aktualnoj krizi, uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, svoj značajan doprinos zajedničkom akcijom dalo je i 20 međimurskih općina. Praktički svi općinski načelnici su, bez oklijevanja, podržali ideju svog kolege Saše Horvata iz Općine Šenkovec i uključili se u nabavku pet High Flow Oxygen prijenosnih uređaja za kisik za potrebe Županijske bolnice Čakovec.

Ukupnu vrijednost ovih uređaja od 187.500 kuna 20 međimurskih općina ravnopravno je podijelilo među sobom, čime je bolnici osigurana oprema koja, u sadašnjim uvjetima, pacijentima zlata vrijedi. U akciju su se uključile općine: Belica, Dekanovec, Domašinec, Donja Dubrava, Donji Kraljevec, Donji Vidovec, Goričan, Gornji Mihaljevec, Kotoriba, Mala Subotica, Nedelišće, Orehovica, Podturen, Pribislavec, Šenkovec, Strahoninec, Štrigova, Sveta Marija, Sveti Martin na Muri i Vratišinec. Svoju podršku akciji izrazili su i načelnici općina Selnica i Sveti Juraj na Bregu koje su već ranije dale svoj doprinos direktnim financijskim uplatama bolnici za druge potrebe vezane uz trenutnu situaciju. Pokazalo se tako da kad se glave stave skupa, u zajedničkom interesu, nema nepremostivih prepreka.

Prvotna ideja bila je nabavka jednog respiratora. U dogovoru s ravnateljem bolnice Tomislavom Novinščakom odlučeno je da se kupe spomenuti uređaji koji određenom broju pacijenata pomažu izbjeći stavljanje na respirator. Cijela se akcija odvijala u suradnji s Međimurskom županijom koja je, također, stala iza potpisivanja zajedničkog Sporazuma o financiranju.

Načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat ovu je akciju pokrenuo nakon što je i sam prebolio koronu.

– Svi koji misle da je ova bolest dječja igra nisu u pravu. Mada nisam imao naglašene simptome, nije mi bilo nimalo lako i borba s bolešću trajala je duže vrijeme, a određene posljedice osjećam i danas. Ova je akcija najmanje što svi zajedno možemo učiniti kako bi pomogli našim sugrađanima pogođenima koronavirusom, rekao je Horvat.

 

Izvor: eMedjimurje

 

Skip to content