Općina Šenkovec

Europska bronca ženske juniorske ekipe!

U vremenu 8. – 10.veljače 2019. godine u Danskom Aalborgu održavalo se 46. po redu prvenstvo Europe za kadete, juniore i mlađe seniore. INGA GRGIĆ i SABINA PETKOVIĆ članice karate centra Šenkovec, nastupile su kao predstavnice u kategorijama kadetkinje i juniorke kate pojedinačno. Inga u svom debitantskom nastupu nije imala sreće sa startnom pozicijom u grupi. Nastupila je treća poslije dvije natjecateljice iz Shito ryu stila karatea. Kako je Inga bila prva s izvedbom kate iz Shotokan stila suci su s dosta rezerve ocijenili njen nastup, ostavivši si prostora za slijedeće natjecatelje. To je u konačnici bilo dovoljno samo za 5. mjesto u grupi s 0,2 boda zaostatka za četvrtim mjestom koje vodi u finalni krug. Šteta, jer je Inga već pobjeđivala aktualnu prvakinju Europe kao i trećeplasiranu s ovog natjecanja. Sabina je u teškoj grupi s dosta favorita uspjela bez većih problema ući u drugi krug natjecanja. Odličnom izvedbom u drugom krugu osvaja treće mjesto i time ponovo dolazi u borbu za osvajanje brončanog odličja.U meču za medalju protivnice su joj bivša europska prvakinja i trećeplasirana s prošlogodišnjeg europskog prvenstva u Sochiju. Sabina kreće odlično u izvedbu kate Unsu , ali jedan mali trenutak dekoncentracije dovodi do nepotrebnog pomaka stopala. Do kraja je izvedba bila odlična ,ali nedovoljno dobra za pobjedu. Žalimo za tom greškom jer bez nje bi Sabina vjerojatno uspjela doći do pobjede.

Drugi dan natjecanja na red su došle ekipe u katama. U konkurenciji njih 11 nastupila je i ekipa Karate centra Šenkovec u sastavu: STELA HORVAT , SABINA PETKOVIĆ i INGA GRGIĆ. Debitantski nastup za najmlađu ekipu nije bio lak. Nastupali smo u jačoj grupi s nekoliko reprezentacija čiju kvaliteta nam nije bila poznata. Pred sam nastup vrhovni sudac obznanjuje svim trenerima da će natjecanje ići kroz tri ,a ne planirana,dva kruga natjecanja. Poslije našeg prvog nastupa i majstorske kate Gojushiho sho, kao najlošije ocijenjene, iz grupe ispadaju ekipe Lihtenštajna i Njemačke. U drugom krugu natjecanja uspjeli smo uz puno truda izvedbom kate Unsu biti bolji od odlične ekipe Slovačke. To nam je otvorilo mogućnost meča za treće mjesto protiv favorizirane ekipe Turske. Znali smo kako rade, znali smo da smo bolji od njih, ali Tursku, koja je velesila u svijetu karatea, nikad nije lako pobijediti.Izvedba majstorske kate Kanku sho bila je bolja od izvedbe turske ekipe. Pravi bodovni pomak u očima sudaca ostvarili smo prezentacijom bunkaia koji je puno bolje osmišljen i bolje prezentiran nego je to bio bunkai turskog tima. Nakon sudačkih konzultacija i greške u sistemu zbrajanja konačnih ocjena, s gotovo jednim bodom prednosti, pobjeđujemo i nakon 11 godina Hrvatska ponovo ima juniorsku žensku ekipu u katama s medaljom !!!

Samo su svjetske karate velesile Španjolska i Italije bile uspješnije od nas, a još jedno treće mjesto osvojila je Rusija. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima ,bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio ostvaren: općina Šenkovec, Printexpert d.o.o., Međimurje plin d.o.o., Međimurska županija, Vizor d.o.o. ,Petcom d.o.o., dr. Vlatka Hajdinjak Trstenjak, Body building i fitness klub Aurora, Čakovec i Biotrening , Zagreb.

Iskreno se nadamo da će ovo biti samo prva u nizu medalja koju će naše cure osvajati u godinama koje su pred njima.


Skip to content