Općina Šenkovec

Croatia open-a 2017.

KARATE CENTAR ŠENKOVEC

Izvješće s Croatia open-a 2017. održanog od 29.9.-1.10.2017. godine u Rijeci.

Na ovogodišnjem izdanju Cro open-a nastupilo je 1396 natjecatelja iz 231 kluba iz 28 zemalja. To je ujedno bio i zadnji izborni turnir za kadetkinje u katama na kojem se tražila hrvatska predstavnica za odlazak na predstojeće prvenstvo svijeta koje će se krajem listopada održati na španjolskom otoku Tenerife.

U konkurenciji od 49 kadetkinja Sabina Petković iz Karate Centra Šenkovec nije uspjela doći do željene medalje. Nastup je bio dobar ,ali je uspjeh izostao . Kako je i konkurentica bodovno poravnata sa Sabinom Petković putnika će odlučiti nastup na turniru u Beogradu slijedeći vikend.

U konkurenciji 32 natjecateljice, u kategoriji mlađih kadetkinja nastupile su Stela Horvat i Inga Grgić.Od naših predstavnica Stela je prva otvorila natjecanje i to sa tri pobjede. Polufinalni meč Stela gubi diskutabilnom odlukom sudaca 2 : 3 i ostaje bez finala. Nažalost i u meču za broncu istim rezultatom gubi od predstavnice Italije. Moram pohvaliti Stelin nastup i mislim da je pitanje trenutka kad ćemo ju redovito gledati u finalnim mečevima.

Na drugom dijelu liste mlađih kadetkinja, Inga također gubi polufinalni meč od kasnije pobjednice iz Italije,a u meču za treće mjesto sa sigurnih 5 : 0 pobjeđuje predstavnicu Italije i osvajanjem 3.mjesta nastavlja svoj kontinuitet odličnih plasmana na najjačim turnirima u 2017. godini. Od naših predstavnika u kategoriji kadeta nastupili su Filip Balent , Roko Štokić i AdrianFajfar ,ali u konkurenciji od 44 natjecatelja nisu uspjeli doći u borbu za odličja.

Ekipu Karate centra Šenkovec na natjecanju vodio je trener Tihomir Grgić.

Skip to content