Općina Šenkovec

DRŽAVNO SPORTSKO NATJECANJE DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG

  1. DRŽAVNO SPORTSKO NATJECANJE DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA REPUBLIKE HRVATSKE ‘ČAKOVEC 2017’

U Čakovcu, 23. rujna 2017. godine, pod pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, supokroviteljstvom Grada Čakovca i Međimurske županije, a u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske Podružnice Međimurske županije, održalo se 22.Državno športsko natjecanja dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske. Na natjecanju je nastupilo 20 ekipa županijskih podružnica Udruge sa oko 1100 natjecatelja.

Natjecanja je započelo svečanim mimohodom ekipa od stadiona SRC „Mladost“ do Trga Republike, gdje se održala ceremonija svečanog otvaranja natjecanja. Na otvaranu dragovoljcima i veteranima iz čitave Hrvatske su se obratili predsjednik podružnice Udruge gosp. Stjepan Horvat, zamjenik gradonačelnika grada Čakovca gosp. Zoran Vidović, župan međimurske županije gosp. Matija Posavec, predsjednik Udruge general. Đuro Dečak i na kraju ujedno otvorivši natjecanje ministar hrvatskih branitelja gos. Tomo Medved.

Gosti uzvanici su položili vijenac i zapalili svijeće kod Spomenik poginulim braniteljima u Perivoju Zrinskih i kod Spomen zida, a kasnije je za njih upriličen prijem u Scheierovi zgradi od strane zamjenika gradonačelnik i župana.

Nakon svečanog, započeo je natjecateljski dio, koji se odvijao u osam sportova; mali nogomet, potezanje užeta, streljaštvo, kuglanje, šah, bočanje, stolni tenis i pikado, a drugi puta su se u malonogometnom turniru, ogledali ekipe djece hrvatskih branitelja. Pored domaćina Čakovca, domaćini ekipama u stolnom tenisu bio je Mihovljan a domaćin ekipama u boćanju bio je ŠENKOVEC.

U ukupnom poretku, prvo mjesto osvojila je ekipa Primorsko goranske županije sa 106 bodova i na taj način obranila prošlogodišnju titulu pobjednika, drugo mjesto sa samo bodom manje, 105, osvojila je Karlovačka županija, treća je sa 102 boda bila Zagrebačka županija.Domaćin natjecanja, Međimurska županija, u konkurenciji 21 ekipe, osvojila je deveto mjesto sa 90 bodova.

Završno druženje sudionika sportskih susreta održano je u dvorani MESAP u Nedelišću, gdje su uručene nagrade.

Ovim putem se posebno želimo zahvaliti na pruženoj pomoći oko uspješne organizacije 22. Državnog športsko natjecanja:

Ministarstvu hrvatskih branitelja, Međimurskoj županiji, Gradu Čakovcu, općini Nedelišće i Šenkovec, Međimurjeplinu d.o.o., Međimurskim vodama d.o.o., Panex d.d., Graditeljskoj školi Čakovec, Muzeju Međimurja Čakovec, Centru za kulturu Čakovec, Centru za mlade Čakovec, Puhačkom orkestru grada Čakovca, Čakovečkim mažoretkinjama, gosp. Alojzu Tomšić ,gosp. Mirku Švenda-Žigi i gosp. Dejanu Buvač.


Skip to content