Općina Šenkovec

Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u katama – Novigrad 2017.

KARATE CENTAR ŠENKOVEC

 

Izvješće sa prvenstva Hrvatske za mlađe uzraste u katama održano u Novigradu 29.4.2017. godine.

 

Na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske iz Karate centra Šenkovec nastupili su :

 

STELA HORVAT u konkurenciji mlađih kadetkinja u katama

INGA GRGIĆ u konkurenciji mlađih kadetkinja u katama

ROKO ŠTOKIĆ u konkurenciji mlađih kadeta u katama

FILIP BALENT u konkurenciji mlađih kadeta u katama

KRISTIAN TOPLIČANEC član Karate kluba Globus u konkurenciji mlađih kadeta u katama

 

Prvi su svoj nastup odradili mlađi kadeti gdje su nastupila 22 natjecatelja. Roko Štokić nažalost nije uspio proći kvalifikacijske mečeve , a Filip Balent je odradio jedno od svojih najboljih natjecanja . Nakon dvije pobjede Filip je izgubio polufinalni meč , a potom gubi i meč za broncu i ostvaruje plasman na 5. mjesto. Kristian Topličanec nakon dvije pobjede gubi meč četvrtfinala,a također gubi i repasažni meč i plasiran je na 7. mjesto.

U konkurenciji mlađih kadetkinja nastupilo je 28 natjecateljica.

Izuzetan nastup odradila je Stela Horvat i zamalo ostala bez finala. U meču za broncu Stela sa 5 : 0 pobjeđuje predstavnicu Finide iz Poreča i osvaja svoju prvu pojedinačnu medalju na državnom prvenstvu.

Inga Grgić je suvereno prošla kroz sve mečeve kvalifikacija pobjedivši pritom tri izravne konkurentice za naslov državne prvakinje. U finalu još jedan odličan nastup ,ali uz jednu malu nesigurnost za koju su suci procjenili da je bila dovoljna za poraz i Inga osvaja 2. mjesto. Šteta jer nastup je bio odličan i najbolji njen na tom natjecanju tako da još uvijek nije jasno je li sudačka odluka adekvatna. Dok se to ne riješi Inga je ovogodišnja viceprvakinja u konkurenciji mlađih kadetkinja.

U ekipnoj konkurenciji mlađih kadeta ekipa u sastavu : Roko Štokić , Filip Balent i Krisitian Topličanec nezasluženo gube polufinalni meč i ostaju bez finala ,ali za utjehu osvajaju 3. mjesto u konkurenciji 8 ekipa.

Ekipa mlađih kadetkinja u sastavu Stela Horvat , Inga Grgić i Flavia Paliaga u sva tri meča nisu dozvolila nikakva iznenađenja i sa 5 : 0 suvereno osvajaju titulu državnih prvakinja u mlađim kadetkinjama.

Ukupno gledano još jedan veliki uspjeh ekipe Karate centra Šenkovec na državnoj sceni gdje su u konkurenciji 26 klubova sa jednim zlatom,jednim srebrom i dvije bronce ukupno plasirani na visoko 6. mjesto.

Ekipe je pripremao i vodio trener Tihomir Grgić.

 

 

Trener :

Tihomir Grgić


Skip to content