Općina Šenkovec

Čišćenje snijega u Općini

Mole se mještani Općine Šenkovec da poštuju svoje obveze te počiste snijeg ispred svojih dvorišta na pješačkim stazama, ujedno napominjemo da se vozila ne ostavljaju na cestama ili na zelenim površinama uz cestu već ih je potrebno parkirat u dvorištima pošto se parkiranjem kraj ceste otežava prolazak traktora te se ugrožava promet te onemogućuje čišćenje snijega!

Sukladno čl. 76. Odluke o održavanju i uređenju naselja, mještani su dužni očistiti pješačke staze u širini svojih dvorišta te oko stambenih zgrada.

„Za vrijeme zimskih mjeseci sva kućanstva te vlasnici ugostiteljskih radnji, trgovina i ostalih lokala, pravne i fizičke osobe i javne ustanove dužni su očistiti snijeg i led ispred svojih ulaza te na pješačkim stazama duž cijele širine objekta tj. zemljišta. Čišćenje javnog dijela površine (pješačke staze i sl.) treba obaviti na način da je uvijek spremna za siguran javni promet. Oko višestambenih zgrada čišćenje snijega i leda obavezan je organizirati upravitelj zgrade.“

Ulice se tijekom padalina čiste sukladno mogućnostima naše „zimske službe“ koja radi dano-noćno kako bi se osigurao nesmetan promet unatoč gustim padalinama, međutim, nije moguće počistiti sve ulice odjednom.

Molimo mještane Općine Šenkovec da imaju razumijevanja te da obave svoje obveze kako bi promet tekao na siguran način.

Skip to content