Općina Šenkovec

Obilježavanje 25. godišnjice pogibije međimurskog branitelja Damira Lehkeca

Jučerašnjim danom, 2.11.2016. u Šenkovcu je obilježena 25. godišnjica pogibije međimurskog branitelja Damira Lehkeca.

„Prisjećajući se svih događanja od prije 25 godina, kada su tijekom Domovinskog rata brojni naši prijatelji, rođaci i kolege dali svoje živote, osjećamo tugu, ali i neizmjeran ponos, zbog čega je naša obaveza da njihovu žrtvu nikad ne zaboravimo“, rekao je zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović koji je prisustvovao svečanosti obilježavanja.

Općina Šenkovec tradicionalno svake godine 1. studenoga odaje počast svom sugrađaninu koji je izgubio svoj život, braneći višestoljetnu težnju hrvatskog naroda za neovisnošću i slobodom. Kako napominje načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat, ova se obljetnica do sad obilježava svake godine, dok je ovog puta, na inicijativu Ogranka UDVDR-a Šenkovec, obilježavanje proteklo u većem i svečanijem tonu, čemu svjedoči i veliki odaziv mještana.

„To je samo dokaz da su ljudi svjesni važnosti koju je imao svaki branitelj u obrani naše države na područjima diljem Lijepe naše, te da ne žele dopustiti da njihova žrtva izblijedi“, nadovezao se predsjednik Ogranka Dejan Mihalković. Prigodnoj svečanosti kod spomenika koji se nalazi ispred Općine, uz predstavnike Županije i Ogranka Šenkovec, sudjelovali su i članovi UDVDR-a Međimurske županije na čelu s predsjednikom Stjepanom Horvatom i tajnikom Draženom Tkalecom, branitelji iz Udruge vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja uz predsjednika Željka Sršana, predsjednica Udruge obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Međimurske županije Danica Pongrac-Krhač, te članovi Lehkecove obitelji, kao i njegovi bliski poznanici i kolege.

Prigodnu molitvu vodio je vlč. Ivan Novak, a po završetku svečanosti, održana je i sveta misa u Župi sv. Jelene Križarice u čast Lehkeca, kao i svih međimurskih branitelja.“


 

 

 

Skip to content