Općina Šenkovec

Šenkovčani u svojoj najuspješnijoj sezoni !!!

Domaćin ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske u katama za mlađe uzraste koje se održalo se u nedjelju 23.4. 2016. godine bio je Samobor. Zbog samo dva borilišta i preko 200 učesnika natjecanje je potrajalo cijeli dan i bilo je vrlo iscrpljujuće kako za natjecatelje i trenere tako i za suce i publiku koja je ispunila u potpunosti tribine sportske dvorane.

Od karatista iz Šenkovca na ovom državnom prvenstvu nastupilo je četvero natjecatelja i to :

– INGA GRGIĆ učenica

– STELA HORVAT ml. kadetkinja

– SABINA PETKOVIĆ ml. kadetkinja

– FILIP BALENT ml. kadet

U najbrojnijoj kategoriji ( 48 učenica ) vrlo uvjerljiv nastup imala je Inga Grgić koja je u svih šest kola ostvarila maksimalne pobjede rezultatom 5 : 0 i pomela konkurenciju. Ovo je njen sedmi turnir po redu kojeg osvaja u nizu i dakako najvredniji. Druga titula državne prvakinje u pojedinačnoj konkurenciji u posljednje tri godine dokaz je kvalitete njenih nastupa.

U konkurenciji mlađih kadetkinja nastupile su Stela Horvat i Sabina Petković. Obje su pobijedile u prva dva kola , a izgubile u trećem. Kako su poražene od finalistica obje su imale šansu u repasažnim mečevima. Nažalost Stela je izgubila meč zbog jedne manje nesigurnosti u izvedbi , a Sabina je uz odličan nastup potpuno nezasluženo izgubila zbog očitog navijanja sudaca za bivšu državnu prvakinju.

Filip Balent je nastupio u konkurenciji mlađih kadeta i izgubio u meču prvog kola ,ali kao član ekipe mlađih kadeta – Balent , Fajfar , Štokić- u finalnom meču gubi od domaćina 2 : 3 iako smo dojma da je nastup naših natjecatelja bio više nego dovoljan za pobjedu.

U konkurenciji mlađih kadetkinja naša ekipa – Horvat , Grgić , Petković – uspjela je obraniti prošlogodišnju titulu i još jednom dokazati apsolutnu dominaciju u ekipnoj kategoriji jer su sva tri meča ( Slavonski Brod , Poreč , Daruvar ) pobijedile sa 5 : 0.

Rezultati :

1. mjesto INGA GRGIĆ učenice pojedinačno

1. mjesto HORVAT,GRGIĆ,PETKOVIĆ ml. kadetkinje ekipa

2. mjesto BALENT,FAJFAR,ŠTOKIĆ ml. kadeti ekipno


IMAG2678_BURST002_COVER IMAG2696 IMAG2698 IMAG2699

Skip to content