Općina Šenkovec

Jačanje društvenih kapaciteta za borbu protiv korupcije E-SCORE

Općina Šenkovec se uključila u projekt „Jačanje društvenih kapaciteta za borbu protiv korupcije E-SCORE“ koji je financiran od Europske unije iz fonda IPA 2011.

E-SCORE je slojevit, međusektorski projekt koji će povezati različite aspekte borbe protiv korupcije i izgradnje integriteta u javnoj nabavi.

Općina Šenkovec sudjelovat će u provođenju predviđenih aktivnosti sa još 9 odabranih JLS-ova. Opći cilj projekta : Izgradnja društvenih kapaciteta Hrvatske za stalni napredak u području borbe protiv korupcije na svim razinama (lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj) s posebnim naglaskom na civilno društvo, lokalnu samoupravu i stručnjake za javnu nabavu.

20150930_154543_resized

Ukupno trajanje projekta je 16 mjeseci (od rujna 2015.-prosinca 2016.). Ukupna vrijednost projekta

iznosi: 274.908,15 € od čega je 90% financirano iz fonda EU dok je 10% financirano od strane Vlade RH, Ured za udruge.

Kao rezultat ovog projekta, održat će se 3 odvojena treninga izgradnje kapaciteta za partnere i novinare i izgradit će se kapacitet ugovornih tijela, nevladinih organizacija i medija. Osim toga, inovativni IT alati će biti unaprijeđeni (Baza podataka javne nabave) i novi će biti stvoreni (Alat za samoprocjenu integriteta), biti će napisano 100 istraživačkih članaka, organiziran 1 međunarodni posjet Nizozemskom sustavu integriteta, kao i razne zagovaračke aktivnosti.

Skip to content