Općina Šenkovec

Aktivnosti DVD-a Šenkovec

Aktivnosti DVD-a Šenkovec u mjesecu svibnju 2015. godine:

Povodom dana Sv.Florijana zaštitnika vatrogasaca 04.05.2015., naših 8 članova prisustvovalo je misi u kapelici u Knezovcu. Nakon mise domaćin DVD Knezovec organizirao je i druženje vatrogasaca.

Nakon dana Sv.Florijana koncentrirali smo se na pripreme za natjecateljsku sezonu ekipa pomladka i mladeži. Svakodnevno su se na pomoćnom igralištu NK Šenkovca u Gorčici održavale vježbe s djecom. Nekoliko puta su nas na poligonu koji smo privremeno napravili za vježbe posjetili i prijatelji iz DVD-a Krištanovec,DVD-a Lopatinec i DVD-a Knezovec.

16.hodočašće-vatrogasaca-u-Mariju-Bistricu Ekipa-mladeži-s-mentorima-Sanelom-Šumečki-i-Mariom-Šimonkovićom Ekipa-pomladka-s-mentorom-Filipom-Horvatom Ekipe-s-mentorima-na-natjecanju-VZG-Čakovca-u-Pribislavcu Nakon-proglašenja-rezultata-u-Sv.Martinu-na-Muri Zlatne-medalje-i-pehar-za-pomladak-brončane-medalje-za-mladež-u-Pribislavcu

Dana 16.05.2015. u Pribislavcu održano je natjecanje vatrogasne zajednice grada Čakovca(VZGČK). U jakoj konkurenciji između 15 ekipa pomladka naša ekipa osvaja sjajno 2. mjesto sa 400,01 bodova sa zaostatkom od 4,60 boda za prvim DVD-om Mihovljan te 4,48 boda ispred trećeplasiranog DVD-a Kuršanec. Za drugo mjesto nagrada je zlatna medalja i pehar (medalje se djele po trečinama ukupnog broja prijavljenih DVD-a, dok su pehari osigurani za prve tri plasirane ekipe).

Na istom natjecanju po prvi puta je nastupila i ekipa mladeži koja je sa 963,53 boda zauzela 12.mjesto od ukupno 13 prijavljenih. Osvojili su brončanu medalju i sakupili iskustvo koje će im itekako pomoći za nastup na županijskom natjecanju(VZMŽ-a) dva tjedna kasnije.

U razdoblju od 18.05.2015 do 29.05.2015 opet se vježbalo punom parom sa obje ekipe te su nam ponovno pridružili već spominjani gosti pa se u Gorčići nerijetko moglo vidjeti i više od 50 djece na poligonu.

Natjecanje vatrogasne zajednice Međimurske županije(VZMŽ) održano je 30.05.2015 u Svetom Martinu na Muri. U vrlo jakoj konkurenciji od 52 ekipe pomladka iz cijelog Međimurja,DVD Šenkovec osvojio je sjajno 12.mjesto sa 405,08 bodova. U ovako velikom broju ekipa odlučivale su čak i stotinke pa je npr. na 5.mjestu DVD Vratišinec imao svega 1,81 bod više. Najbolja je bila ekipa DVD-a Palinovec sa 414,37 bodom.

Ekipa mladeži u moru 35 iskusnih ekipa na svom debitanskom nastupu osvojila je odlićno 17.mjesto sa 1022,43 boda te iza sebe ostavila prave znalce poput Mihovljana,Donje Dubrave,Dekanovca,Pribislavca,Murskog Središća,Žiškovca itd..

Može se primjetiti da su obje ekipe na natjecanju VZMŽ imale više bodova nego na natjecanju VZG Čakovca što znači da su mentori dobro uočili i ispravili nedostatke .
Marljivi i strpljivi mentori vatrogasne mladeži bili su Sanela Šumečki za ekipu mladeži te Horvat Filip za ekipu pomladka. Nesebično su im pomagali Šimunković Mario i Đeri Josip.

Za odlićne nastupe i pohvalno ponašanje na natjecanjima ekipe smo odlučili nagraditi novim majcama i trenirkama pa je tako i napravljeno. Svako dijete dobilo je majcu i trenirku sa oznakama DVD-a. Isto tako organiziran je i odlazak u toplice Sv. Martin 12.06.2015.
Uz kupanje djeca će moći uživati i u vikendici vatrogasne zajednice.

Već sljedeći dan 31.05.2015. organizirano je 16. hodočašće vatrogasaca u Mariju Bistricu. Na hodočašću je prisustvovalo više od dvije tisuće vatrogasaca iz cijele Hrvatske. DVD Šenkovec sudjelovao je sa 8 članova. Nakon mise i molitve za sve stradale vatrogasce ugostili su nas domačini DVD Marija Bistrica.

Na kraju veliko hvala svima koji su na neki način pridonjeli radu našeg DVD-a.

Skip to content