Općina Šenkovec

Likovna kolonija „ PRESVETO TROJSTVO U EUROPSKOM PARKU“ u Šenkovcu 31.05.2015.

KUD „Sveta Jelena“ Šenkovec, ove je nedjelje likovnom kolonijom spojila dva svoja planirana programa. Sama kolonija spojila je završetak „Dana Svete Jelene“ i „Dana općine“ sa programom „Presveto trojstvo u Šenkovcu“, u sklopu koje je planirana dječja likovna radionica. Tako su se zahvaljujući vremenskim prilikama i neprilikama spojili veliki i mali umjetnici, koji su zajednički radili na prostorima SRC-a Gorčica u Šenkovcu. Iako je kolonija planirana na prostorima Europskog parka, nismo je tamo mogli održati, ali od te ideje Likovni klub sekcije „Čuvari grobnice Zrinski – vitezovi reda hrvatskog pletera“ KUD-a „Svete Jelene“ Šenkovec neće odustati. Prekrasna djela , koja su umjetnici napravili za potrebe uređenja prostora za potrebe KUD-a, nastala su tijekom ugodnog druženja. Kako smo spojili koloniju i radionicu, djeca su upijala sve što su im stariji pokazali, a neprestano su postavljala pitanja i tražila konkretne odgovore. Voditelj kolonije Tihomir Benčić i radionice Janja Blažona imali su u likovnim umjetnicima mentore za dječji rad, a nekoliko članova KUD-a uključilo se u dodatne aktivnosti ( slikanje, dežurstva, potpora, priprema…..) .

Na koloniji su sudjelovali : Andrej Okreša, Gospava Kek i Amer Ibrahimović iz Maribora, Marjana Kmet iz Velike Polane, naše ruske snehe Tatjana Kraljić iz Murskog Središća, i Aleksandra Mikulaj iz Peklenice, Mladen Palić iz Svetog Martina na Muri, Ljubica Dragović iz Savske Vesi i Janja Blažona iz Varaždina ( član likovnog kluba ).

Posebno moram istaći našeg mladog umjetnika iz Šenkovca, Josipa Đerija , rođenog 2006., kojemu je ovo druga ozbiljna likovna kolonija, koji je također ostavio sliku rađenu temperom na platnu.

Ostala su djeca crtala olovkom i bojicama i cijelo vrijeme željela ostati što dulje, a najduže su ostali : Matija Đeri, Alen Hozjan, Mislav Pintarić , Leon Molnar i Megi Pintarić. Nadamo se da ćemo ih što prije okupiti u Maloj likovnoj radionici „Sunčeko“ KUD-a „Sveta Jelena“ Šenkovec.

Fotografije: Zdravko Janković

unnamed-2 unnamed-1 unnamed

Skip to content