Općina Šenkovec

UDVDR Šenkovec u posjetu Pakracu

Dana 11.04.2015.g. članovi UDVDR-a ogranka Šenkovec posjetili su Pakrac, gdje ih je dočekao predsjednik UDVDR-a, ogranka Pakrac-Lipik, gosp. Miroslav Vacek.

Posjet Pakracu bio je organiziran povodom obljetnice pogibije hrvatskog branitelja iz domovinskog rata, Josipa Toplek iz Šenkovca. Prilikom posjeta kod spomen obilježja pogibije, Josipa Toplek, a koja se nalazi uz cestu Pakrac – Daruvar (Omanovac) na raskrižju za Derezu na mjestu zvano Zukva, upaljene su svijeće u znak spomena te je odana počast.

Članovi udruge UVDR ogranak Šenkovec obišli su i mjesto Kusonje, gdje su odali počast dvadesetorici hrvatskih branitelja, koji su dana 08.09.1991.g. upali u zasjedu srpskim odmetnicima, te su od njihove ruke okrutno pogubljeni. Danas se na mjestu okrutnog zločina, nalazi kapela Male Gospe. O spomenutom događaju također je i snimljen prvi film o Domovinskom ratu. Napomenuto je kako je Bjelovarsko-bilogorska županija proglasila Kusonje mjestom od posebnog pijeteta žrtvama Domovinskog rata za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, kako bi time odala posebno priznanje žrtvama Domovinskog rata s područja njihove županije.

Članovi udruge potom su obišli i naselja u okolici Pakraca u kojima su za vrijeme domovinskog rata bili pripadnici 54.Samostalne bojne HV Čakovec, 34.Inženjerijske bojne HV Čakovec i pripadnici Policijske uprave međimurske. Prilikom obilaska na mjestima pogibije i stradanja, upaljene su svijeće te je odana počast.

 

DSC03442 DSC03446 DSC03436 DSC03434 DSC03431

Skip to content