Općina Šenkovec

Vrapčići na izletu

Svake godine, krajem pedagoške godine, predškolci Dječjeg Vrtića „Vrapčić“ idu na izlet. Obzirom da Vrtić odnedavno ima status Eko škole, organizirali su u suradnji sa „Međimurskom prirodom“ javnom ustanovom za zaštitu prirode, posjet djece Centru za posjetitelje u Križovcu te Regionalnom parku Mura-Drava u Međimurskoj županiji. Naši mali „vrapčići“ osim što su upoznali ljepote našeg kraja, saznali su i detaljnije informacije o prirodi Međimurja kroz multimedijalno predavanje i film o Regionalnom parku Mura-Drava.

Svake godine u Centru za posjetitelje predstavljena je i tematska izložba iz zaštite prirode a ovogodišnja izložba tematizira povezanost poljoprivrede i zaštite prirode s obzirom da je godina 2014. proglašena Međunarodnom godinom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Po dolasku u Križovec djecu su dočekali „čuvari prirode“- zaposlenici Centra koji su na djeci primjeran način prenijeli nove spoznaje i iskustva o međimurskoj prirodi. Velik oduševljenje za djecu bio je i Hotel kukaca postavljen u dvorištu Centra.

Nakon kratke okrepe izlet su nastavili u Regionalnom parku Mura-Drava na „Mrtvici“ rijeke Mure. Okruženi biljem i glasanjem životinja o kojima su slušali prije toga doživjeli su i uživo svu ljepotu prirode i postali dio jednog eko okruženja.

vrapcici-izlet-2014-3

Skip to content