Općina Šenkovec

Vrapčići u školi

Suradnja vrtića i škola veoma je važna, kako za djecu tako i za njihove roditelje. Iako je obitelj temelj koji djetetu daje sve preduvjete za zdravo odrastanje, emocionalnu sigurnost i prve spoznaje u životu, ustanove poput vrtića i škole preuzimaju sve veću ulogu u odgoju i obrazovanju djece. Dječji vrtić „Vrapčić“ Šenkovec i Osnovna škola „Petar Zrinski“ Šenkovec grade mostove suradnje te se tijekom pedagoške/ školske godine druže i posjećuju, kako bi prijelaz iz vrtića u školu, i za djecu i za roditelje bio što manja nepoznanica.

Predškolci koji će igru u vrtiću na jesen zamijeniti za đačke klupe, sa velikom znatiželjom prihvaćaju nove izazove. Prije samog kraja školske godine, trideset troje predškolaca iz Dječjeg vrtića „Vrapčić“ Šenkovec, zajedno sa svojim odgojiteljicama Ksenijom Bubek i Ružicom Benčić, posjetili su prvi razred Osnovne škole „Petar Zrinski“ Šenkovec. Đaci prvaci i njihova učiteljica Jasminka Mesarić sa velikim su veseljem dočekali djecu iz vrtića. Ravnateljica škole, pedagoginja i logopedinja već su imali prilike upoznati buduće đake prvake u njihovom vrtiću.

Osmjeh na licu djece, i vrtićke i školske, najbolje je govorio kako nisu zaboravili zajedničku igru u vrtiću. Đaci prvaci velikodušno su svojim prijateljima iz vrtića ponudili da sjednu u đačke klupe, listaju udžbenike, postavljaju pitanja ili odgovaraju na njih kao pravi đaci u školi. Na kraju je bilo priređeno i zajedničko čašćenje za sve.

Skip to content