Općina Šenkovec

Proslavljen je Dan Općine Šenkovec

Općina Šenkovec 22. svibnja proslavila je Dan Općine koje se prvi puta održao na taj datum kada je i dan Sv. Jelene Križarice, zaštitnice župe. Protokol je započeo polaganjem vijenaca kod kapelice sv. Jelene sa prigodnim govorom prof. Vladimira Kalšana i polaganjem vijenca. Nakon održane svete mise, položen je vijenac na spomeniku branitelja kod zgrade Općine uz pratnju Zrinske garde. Svečanosti je doprinijelo i podizanje Zelene zastave prvog eko vrtića u Međimurju, Dječjeg vrtića Vrapčić te su ujedno i mališani oraspoložili sve prisutne svojom pjesmom.

Kao završni čin proslave blagdana Općine, održana je svečana sjednica Vijeća na kojoj su prisustvovali brojni uzvanici. Na svečanoj sjednici dodijeljeno je priznanje Udruzi mladih Knezovec za doprinos lokalnoj zajednici. Svim gostima i mještanima obratio se načelnik naše pobratimljene Općine Krašić Josip Petković Fajnik a sve prisutne je pozdravio i župan Matija Posavec koji je pohvalio rad vodstva Općine kao i rad Vijeća. Prigodne govore održali su i predsjednik općinskog vijeća Antun Juras, načelnik Saša Horvat, te načelnik Općine sveti Juraj na bregu Anđelko Nagrajsalović. Svečanost je završila prigodnim domjenkom za sve uzvanike i prisutne. Cjelokupni svečani program vodio je Tomica Jakopec.

Službeni dio obilježavanja dana Općine Šenkovec time je završen a uslijedio je sportsko-zabavni program u subotu 24.5.2014. na SRC Gorčica gdje se održao paintball turnir, odbojka na pijesku, viseća kuglana, pikado, boćanje te tradicionalni grah koji se posjetiteljima dijelio besplatno. Nakon sportskih aktivnosti, uslijedila je zabava uz Glazbenu udrugu Šenkovec i bend „Mi dva“. Organizator sportsko-zabavnog dijela ove je godine bila Udruga mladih Šenkovec koja je svojim trudom osigurala da sve funkcionira kako treba. Time se uz dobru atmosferu i veselo raspoloženje mještana, sportske aktivnosti i lijepo vrijeme proslavio dan Općine Šenkovec.

111 222 DSCN5827 DSCN6467

Skip to content