Općina Šenkovec

Prvi vrtić u Međimurskoj Županiji na kojem vijori zelena zastava međunarodnih eko škola

Udruga „Lijepa naša“ iz Zagreba uspješno vodi i koordinira međunarodni program za odgoj i obrazovanje za okoliš, u koji su uključene mnoge škole a u posljednje vrijeme i vrtići. Dobivanjem certifikata Hrvatskog povjerenstva FEE (Foundation for Environmental Education) Dječji vrtić „Vrapčić“ je prvi vrtić u Međimurskoj županiji, na čijoj se zgradi sa ponosom vijori Zelena zastava Međunarodnih Eko- škola!

Hrvatsko povjerenstvo međunarodne zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš, dodijelilo je Dječjem vrtiću „Vrapčić“ Šenkovec status Međunarodne eko-škole. Vrtić je ispunio sve postavljene kriterije i brigu za okoliš promiče kao trajnu vrijednost i način življenja. Svečanost podjele certifikata i Zelenih zastava bila je upriličena u Zagrebu, 16. svibnja 2014. godine. Dječji vrtić „Vrapčić“ Šenkovec predstavili su članovi i koordinatori eko odbora vrtića: ravnateljica gđa.Snežana Karadža, odgojiteljice gđa.Ružica Benčić i gđa.Ksenija Bubek te kuma vrtića, gđa.Biserka Andrašević, direktorica tvrtke „Unimer“ Čakovec.

Ovo prestižno međunarodno priznanje dodjeljuje se na dvije godine a „Vrapčić“ će i nadalje provoditi eko programe, zacrtane smjernice te produbljivati i proširivati rad na određenim eko temama kako bi mogao i nakon dvije godine konkurirati za obnovu statusa eko škola/vrtića.

Dječji vrtić „Vrapčić“ je upriličio svečanost podizanje Zelene zastave u četvrtak, 22.05.2014. godine, kada je i Općina Šenkovec imala svoj Dan Općine. Svečanosti su prisustvovali djeca, roditelji, predstavnici eko odbora, regionalna koordinatorica Međunarodnih eko škola za Međimursku županiju, gđa. Vesna Branilović, predstavnici lokalne zajednice, županije i predstavnici medija. Program svečanosti uključio je izvođenje himne RH, eko himnu Dječjeg vrtića „Vrapčić“ te nastup djece u narodnim nošnjama sa izvedbom dječjih narodnih pjesama i plesovima našeg kraja. Starija predškolska skupina Vrtića je izvela taj program pod vodstvom odgojiteljica Ružicom Benčić i Ksenijom Bubek.

„Vrapčići“ imaju podršku roditelja, mještana te svog osnivača, Općine Šenkovec. Tekst za eko himnu „Vrapčića“ napisao je gosp. Žarko Skok a uglazbio gosp. Vladimir Novak. „Vrapčići“ su bili nagrađeni velikim pljeskom svih prisutnih te dobili čestitke sa željama za daljnji uspješan rad.

eko-vrtic-2014-2 eko-vrtic-2014-4

Skip to content