Općina Šenkovec

Kuda ide naš stari papir?

U sklopu projekta Eko vrtić, djeca i roditelji Vrtića „ Vrapčić“ iz Šenkovca provode akciju sakupljanja starog papira. Papir se jednom mjesečno odvozi u poduzeće „ Unimer“ iz Čakovca. Što se dalje događa sa njima, saznali su predškolci sa svojim odgojiteljicama Ksenijom Bubek i Ružicom Benčić.

24.04.2014. pomogli su radnicima „Unimera“ utovariti pun kontejner starog papira i autobusom krenuli vidjeti što se događa s njim. Tamo ih je dočekala direktorica gđa. Biserka Andrašević, koja je ujedno i kuma njihovog Eko vrtića. Vidjeli su kako se papir preša u velike blokove i utovaruje na kamion koji ga odvozi u tvornicu za reciklažu. Nakon toga gđa. Andrašević im je pokazala što se događa sa starim željezom. Mali ekolozi vrapčići su i ovom prilikom naučili i vidjeli nešto novo.

Domaćini „Unimera“ su za djecu pripremili domjenak u njihovom restoranu te su se „vrapčići“, puni dojmova, počastili i malo odmorili. Predškolci su zaključili da trebaju i odrasli kao i djeca nastaviti sa akcijom očuvanja šuma kako bi imali veselu i zdravu Planetu Zemlju.

Skip to content