Općina Šenkovec

Dan eko Vrtića “Vrapčić” Šenkovec

U Dječjem vrtiću “Vrapčić” sve se više pozornosti pridaje selektiranju smeća i recikliranju odpadnih materijala. Stoga se Vrtić kandidirao za dobivanje Zelene zastave.Tim povodom, 14. ožujka u prostorijama vrtića organiziran je Eko dan sa brojnim eko aktivnostima.

Djeca predškolci otpjevali eko himnu vrtića “Mali ekolozi”, za čiji je tekst zaslužan gosp. Žarko Skok, a za glazbu gosp. Vladimir Novak, roditelj djeteta polaznika vrtića. Nakon toga izveli su eko igrokaz “Mamičin vrt”.

Zatim su mališani DV “Vrapčič” krenuli na dvorište gdje su zasadili  cvijeće u tegle te posijali sjemenje povrća.

Proslavi su se odazvali kuma Eko vrtića – predstavnica poduzeća Unimer gđa. Biserka Andrašević, predstavnici lokalne zajednice – pročelnik gosp. Nino Hren, te gđa. Jelena Fuss, gosp. Goran Sabol, volonter Udruge ZEO Nobilis te predstavnica roditelja gđa. Ladislava Horvat-Šestak. Naravno, sudjelovala su i sva djeca vrtića bez kojih ovo druženje ne bi bilo provedivo. .

U  Vrtiću se već dugi niz godina provode razne aktivnosti i projekti vezani za odgoj i obrazovanje za okoliš. Tijekom 2013/14 pedagoške godine planski su  krenuli s provođenjem projekata iz područja odgoja i obrazovanja za okoliš. Naglasak je na zbrinjavanju otpada, prehrani i zdravlju djece, brizi za okoliš te usvajanju temeljnih znanja i spoznaja o međusobnoj povezanosti svega u svijetu. Od prošle godine, otpadne materijale vrtićke kuhinje počelo se kompostirati, a kompost će se koristiti u vrtićkom vrtu.

Djeca sa svojim obiteljima marljivo sakupljaju i stare papire za akciju “Papir nije smeće” koje zatim odvoze djelatnici poduzeća Čakom, s kojim vrtić dobro surađuje. Provode i akciju  sakupljanja plastičnih čepova ,a prva svečana predaja Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske upriličena je 29. siječnja. Predaji je prisustovao tajnik Udruge gospodin Emil Vibović.

Sve navedene aktivnosti pomno su osmišljene, kako bi se ostvario i konačni cilj – dobivanje eko zastavice. Tim će se činom DV “Vrapčić” pridružio ostalim eko vrtićima u RH.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Skip to content