Općina Šenkovec

U ŠENKOVCU OTVOREN PRVI TEMATSKI PARK U MEĐIMURJU – Park Europske unije

U ponedjeljak 01. 07. 2013. u 18:00 sati pred otprilike 300-tinjak mještana općine Šenkovec međimurski župan Matija Posavec i načelnik općine Šenkovec Saša Horvat su svečano otvorili Park Europske unije. To je prvi tematski park takvoga tipa na području Međimurske županije, a osmišljen je i otvoren da se na jedan poseban način obilježi ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

U povijesti će današnji dan biti naznačen kao jedan od najvažnijih dana u novijoj povijesti Republike Hrvatske, ali i Međimurja, dan kada smo napokon i službeno postali dio Europe kojoj smo povijesno, kulturno oduvijek i pripadali. Moj tim i ja osobno smo htjeli da Šenkovec bude sastavni dio te proslave, jer svi vi i Šenkovec to zaslužujete.“ – istaknuo je Horvat u pozdravnom govoru istaknuvši da je upravo ovaj odaziv ljudi na otvaranje potvrda da su ovakvi projekti nužno potrebni Šenkovcu.

Bilo je 60-tak proslava diljem Međimurja, ali mi je posebno drago da je upravo Šenkovec obilježio ovaj dan na način da je ostavio trajnu uspomenu i poklon mještanima općine. Međutim, ono što je najbitnije, ovo je park koji živi i koji će živjeti, koji će se razvijati svakim novim danom te time uvijek i iznova davati nešto novo čime će privlačiti nove posjetitelje. Budina je vapila za ovom i ovakvim investicijama, a mi kako smo i obećali, ćemo raditi na tome da ne samo Budina već cijela općina Šenkovec bude općina primjer razvoja, rasta i uspjeha.“ – zaključio je Horvat te se posebice zahvalio Hrvatskim vodama i Ivici Mustaču te Hidrotehnici na suradnji i sudjelovanju u projektu.

Nakon svih proslava koje su se odvijale posljednja 3 dana, izuzetno mi je drago da se jedna od posljednjih manifestacija odvija u Šenkovcu. Ovo je jedan veliki projekt, kojeg su načelnik i njegov tim uspjeli odraditi u rekordnom roku te im na tome svakako treba čestitati. Ovaj park, kako je i sam načelnik rekao, će živjeti i biti podsjetnik svima nama na ovaj prekrasan dan, ali i podsjetnik koliko smo se namučili i bili uporni da bismo ostvarili sve zacrtano. Uvjeren sam da je ovo samo jedan od projekata u općini koji će kako općinu Šenkovec tako i Međimurje dalje predstavljati u Europskoj uniji.“ – napomenuo je Posavec te se zahvalio još jedanput svima na pozivu te prilici da bude sastavni dio ovog svečanog otvorenja.

Skip to content